Home »Koncerty » CHAIM BE TIKVA

Vánoce s Cameratou

CHAIM BE TIKVA

Termín konání:

  • 28. prosince 2011 v 19.00 hodin

Místo konání:

Pořadatel:

CHAIM BE TIKVA

je prvním projektem sdružení Muzika Judaika. Jedná se o symfonickou svitu, která je věnována památce obětí šoa a zachránci 669 židovských dětí z Čech na začátku 2. světové války siru Nicholasi Wintonovi. Je také připomenutím nejtemnějšího období židovské historie – 2. světové války a šesti miliónů zmařených životů.

Účinkující

spojené orchestry Camerata filarmonica Bohemia, Šarbilach Jaromíra Vogela, klavírní trio a dětský kvintet A. Slivanské, dětský pěvecký sbor Camerata

Diriguje Jiří Havlík

Vokální solisté: E. Adlerová, K. Dušková, M. Fousková, D. Krausová, L. Pecharová, M. Foršt, R. Klimt

Moderuje Milan Hein

Jaromír Vogel

Jaromír Vogel se narodil 5.11.1943 v Praze. Vystudoval skladbu a dirigování. Působí jako hudební skladatel a vědec, muzikant, pedagog, umělecký vedoucí mnoha hudebních těles. Většina jeho skladeb je inspirována renesancí a židovskou hudbou. Jaromír Vogel je také skladatelem hudby k řadě filmů, televizních inscenací, divadelních her, pohádek, melodramů a muzikálů, ale i jediným autorem v České republice, který komponuje ve stylu židovské hudby.

V roce 2001 byl za svou tvorbu vyznamenán Diplomem Franze Kafky, v roce 2002 obdržel Světovou cenu Antonína Dvořáka udělenou Masarykovou akademií umění, v roce 2006 cenu Euro Pragensis Ars a od papeže Jana Pavla II. dostal osobní poděkování a požehnání za Pontifikální preambulum, které mu věnoval při jeho návštěvě Prahy.

Více o autorovi naleznete zde.