Home »Koncerty »Ča­kovický festival »2. koncert

Čakovický festival sborového zpěvu, XIII. ročník

2.koncert

9.5.2011 pondělí, 18:00 hod., sál MČ Praha Čakovice - zadní vchod

Vystoupí dětské pěvecké sbory:

  • DPS Fringilla – Praha
  • DPS Kamarádi – Praha
  • DPS Broučci – Praha

DPS Fringilla

Sbormistryně: Veronika Lozoviuková

Dětský pěvecký sbor Fringilla je jedním ze tří sborů ZUŠ Praha 8, Taussigova. Je určen dětem školního věku, nejdůležitějším předpokladem pro přijetí je potěšení ze společného zpívání. Věkový průměr se v posledních letech pohybuje kolem 9let. Většina zpěváčků navštěvuje výuku hry na hudební nástroj a sbor má jako vedlejší obor. Fringilla se pravidelně účastní koncertů pořádaných ZUŠ, hudebních festivalů (např. Rolničkovské svátky písní, Libeňské jaro mladých, Čakovický festival sborového zpěvu, Zahrada písní, Svátky písní Olomouc, Jirkovská srdíčka, Moravskotřebovské arkády) a dalších kulturních projektů (např. vernisáže, módní show). Sbor se podílel svým vystoupením také na autorských koncertech Miroslava Hlaváče a Františka Jančíka. Z krajského kola Celostátní přehlídky školních dětských sborů si odnesl třikrát stříbrné a třikrát zlaté pásmo. V současné době ve sboru zpívá kolem 46 šikovných dětí.

DPS Kamarádi

Sbormistryně: Veronika Dvořáčková Žofáková

Pěvecký sbor Kamarádi vznikl v roce 1994 jako přípravné oddělení pěveckého sboru Camerata. Hlavním smyslem práce je nejen hlasová a hudební výchova zpěváků, ale důraz je také kladen na vytvoření pěkného kolektivu, kde se všichni budou cítit příjemně a kde spolu prožijí mnoho hezkých chvil. Proto pořádáme každý rok soustředění, na kterém se cvičí nový repertoár a kde je spousta příležitostí pro společné zážitky.

Sbor zpívá především na koncertech v Praze a okolí a účastní se výměnných koncertů v České republice.

V roce 1999 jsme natočili CD Zlaté vánoční koledy, v roce 2007 další CD u příležitosti 15.výročí vzniku pěveckého sboru Camerata. Z nedávných úspěchů můžeme uvést „zlaté pásmo“ získané na Mezinárodním soutěžním festivale Pražský kaleidoskop.

DPS Broučci

Sbormistryně: Veronika Dvořáčková Žofáková

Broučci je dětský přípravný sbor pro děti ve věku od 4 do 7 let. Tyto děti vyžadují osobitý přístup i náplň práce a obojího se jim od naší sbormistryně Mgr.Veroniky Dvořáčkové Žofákové dostává v plné míře.

Učíme se formou hry, protože to je nejlepší. Ke zpívání hrajeme na nástroje nebo si zatancujeme. Rodiče, kteří nás někdy na zkoušku doprovodí, se ani nestačí divit, co všechno dokážeme! Účastníme se pravidelně na koncertech v našem okolí.