Home »Koncerty »Ab­solventský koncert

Absolventský koncert

Termín akce: čtvrtek 12. května 2016 od 19:00
Místo konání: Kostel sv. Rodiny, Praha 6 – Řepy

GPS: 50.0694908N, 14.2951586E
Zobrazit místo koncertu na mapě

Vystoupí pěvecké sbory

  • Smíšený pěvecký sbor Camerata

    Sbormistryně: Veronika Dvořáčková Žofáková,

    Jana Pavlíčková

  • Repetice

    sbormistryně D. Emanovská,

    J. Pavlíčková

Absolventský koncert Jany Pavlíčkové

Vstupné dobrovolné.

Fotoalbum:

Naše sbormistryně Jana Pavlíčková už je Mgr. :-) Na absolvenstkém koncertě v Řepích zazpívala pod její pomyslnou taktovkou také Camerata. Následovaly gratulace a velká úleva z krásného výkonu.


Repetice

Pěvecký sbor Repetice žižkovského Gymnázia Na Pražačce je určen všem zájemcům o sborový zpěv, tj. i naprostým začátečníkům. Jeho členy jsou jak studenti, tak pedagogové a absolventi gymnázia. Za cca 10 let fungování sboru se zde vystřídalo na sto zpěváků. Repertoár je velice různorodý, od gregoriánského chorálu po současné autory. K nejúspěšnějším projektům patřilo nastudování skladeb Jaroslava Ježka. Mezi stálý repertoár patří také rockové oratorium Eversmiling Liberty od J. Johansena a E. Kullberga. Za mnohé nápadité úpravy skladeb sbor vděčí Markovi Doubravovi.

Camerata

Smíšený pěvecký sbor Camerata Praha založila roku 1992 Jana Žofáková. Své žezlo předala mladší generaci a nyní sbor vedou Veronika Dvořáčková Žofáková a Jana Pavlíčková. Camerata se postupem času rozrostla o mladší přípravná oddělení, která fungují jako samostatné sbory. Do Cameraty přichází nejen mladá generace z dětského sboru, ale i starší členové, kteří nikdy v žádném pěveckém tělese nezpívali. Z tohoto důvodu sbor disponuje věkovou pestrostí. Členy k sobě neváže pouze chuť zpívat, ale také dlouholetá přátelství, která ve sboru vznikají. Nejvýraznějším sborovým počinem je každoroční Čakovický festival sborového zpěvu, při jehož příležitosti jsou zvány sbory z České republiky, ale i ze zahraničí (Slovensko, Polsko, Francie). Společenskou funkcí sboru je doprovázení místních kulturních a duchovních akcí při Praze 9 (Čakovice, Kbely, Vinoř).







Zde si můžete stáhnout plakát PFD, 527 kB.