Home »Koncerty »I­II. koncert Čakovického festivalu

III. koncert Čakovického festivalu

Termín akce: Středa 20.04.2016 od 19:00
Místo konání: sál Čakovického zámku

GPS: 50°9'8.027"N, 14°31'18.268"E
Zobrazit místo koncertu na mapě

Vystoupí pěvecké sbory

  • DPS ZŠ Hovorčovice

    sbormistryně V. Dvořáčková Žofáková,

    J. Pavlíčková

  • Neoni

    sbormistryně J. Pavlíčková

  • Mistrovo Xteto gymnázia Ústavní

    sbormistr S. Mistr.

  • Repetice

    sbormistryně J. Pavlíčková,

    D. Emanovská

III. koncert Čakovického festivalu

Vstupné dobrovolné.

Fotoalbum:

DPS ZŠ Hovorčovice (sbormistryně V. Dvořáčková Žofáková), Neoni (sbormistryně J. Pavlíčková), Mistrovo Xteto gymnázia Ústavní (sbormistr S. Mistr), Repetice (sbormistryně J. Pavlíčková, D. Emanovská) zazpívali na společném koncertě v Čakovicích. Na koncertě byla velmi milá atmosféra radosti ze zpěvu a společně prožitého času, vše jsme nakonec náležitě oslavili.


DPS ZŠ Hovorčovice

Dětský pěvecký sbor Základní školy Hovorčovice vznikl spolu s otevřením školy v září 2015. Toto je náš první větší projekt napříč hudebními odděleními v Umělecké akademii při ZŠ. Další pedagogové, kteří se zapojili do projektu jsou Lída Pražská (flétny) a Pavel Dvořák (kytary).


Repetice

Pěvecký sbor Repetice žižkovského Gymnázia Na Pražačce je určen všem zájemcům o sborový zpěv, tj. i naprostým začátečníkům. Jeho členy jsou jak studenti, tak pedagogové a absolventi gymnázia. Za cca 10 let fungování sboru se zde vystřídalo na sto zpěváků. Repertoár je velice různorodý, od gregoriánského chorálu po současné autory. K nejúspěšnějším projektům patřilo nastudování skladeb Jaroslava Ježka. Mezi stálý repertoár patří také rockové oratorium Eversmiling Liberty od J. Johansena a E. Kullberga. Za mnohé nápadité úpravy skladeb sbor vděčí Markovi Doubravovi.

NEONI

Sbor s pracovním názvem Neoni vznikl na podzim roku 2015. Jeho členové působili či působí v mnoha různých pražských sborových tělesech. Nyní dostali chuť zkusit něco nového, a tak si založili šestnáctičlenný sbor. Snaží se být otevření různým žánrům, slabost mají zejména pro skladby populárních vokálních skupin. Sbormistrovsky se na Neonech zatím podepsali především Jaroslav Šindler a Jana Pavlíčková. Koncert v rámci Čakovického festivalu sborového zpěvu je jejich prvním veřejným vystoupením.

Mistrovo Xteto gymnázia Ústavní

Jedná se o těleso fungující na Gymnáziu Ústavní pod vedením Stanislava Mistra. Kromě zpěvu se nebojí zapojit i další hudební nástroje. Více informací se nepodařilo sehnat.













Zde si můžete stáhnout plakát PFD, 720 kB.