Home »Koncerty »Ča­kovický festival 2017 – 1. koncert

Čakovický festival 2017 – 1. koncert

Termín akce: čtvrtek 4. května 2017
Místo konání: Schoellerův sál, Čakovický zámek, Praha 9 – Čakovice

Fotoalbum:
Video:

Vystoupily pěvecké sbory

  • DPS Brumbambule (Hronov), DPS Starší Broučci (Čakovice), DPS Kamarádi

Zahajovací koncert Čakovického festivalu sborového zpěvu 2017.

Starší Broučci

  • Sbormistryně: Jana Pavlíčková
  • Klavír: Veronika Dvořáčková Žofáková

Starší Broučci jsou přípravným oddělením sborů Kamarádi a Camerata Praha. Toto oddělení je určeno dětem předškolního věku a dětem prvních tříd. Zpívají na různých akcích, např. Jenštejnské slavnosti, Spolkový den v Čakovicích a Letňany nejen dětem a další. Naši Broučci ve sboru navazují nová přátelství a hravým způsobem se seznamují s hudbou. Sbor vede Jana Pavlíčková.

Kamarádi

  • Sbormistryně: Veronika Dvořáčková Žofáková
  • Klavír: Petra Jirůtková

Pěvecký sbor Kamarádi vznikl v roce 1994 jako přípravné oddělení pěveckého sboru Camerata Praha. Hlavním smyslem práce je nejen hlasová a hudební výchova zpěváků, ale důraz je také kladen na vytvoření pěkného kolektivu, kde se všichni budou cítit příjemně a kde spolu prožijí mnoho hezkých chvil. Proto pořádáme každý rok soustředění, na kterém se cvičí nový repertoár a kde je spousta příležitostí pro společné zážitky. Sbor zpívá především na koncertech v Praze a okolí a účastní se výměnných koncertů v České republice. V roce 1999 jsme natočili CD Zlaté vánoční koledy, v roce 2007 další CD u příležitosti 15.výročí vzniku pěveckého sboru Camerata. Z nedávných úspěchů můžeme uvést „zlaté pásmo“ získané na Mezinárodním soutěžním festivale Pražský kaleidoskop a “bronzové pásmo” na Zahradě písní 2017. Na podzim 2014 vycestoval sbor na turné do Francie.

Brumbambule

  • Sbormistryně: Zuzana Meierová Genrtová

Pěvecký sbor ZUŠ Hronov vede paní učitelka Zuzana Meierová Genrtová. Sbor má tři oddělení – Brumbambulínci, Brumbambulata a Brumbambule. Sbor pořádá pravidelné adventní koncerty, vystupuje na dalších akcích. Je několikanásobným držitelem stříbrných a bronzových medailí z mezinárodního festivalu pěveckých sborů Svátky písní. V dubnu 2016 se zúčastnil festivalu Lomnické hudební jaro.